מתכון להכנת נר ריחני משעוות סויה
לכמות של 3 נרות (ניתן להגדיל או להקטין)
כלים:
משקל דיגיטלי
סיר/ כלי מזיגה מנירוסטה
סיר גדול יותר (לבאן מארי)
מד חום לנוזלים או בלייזר (כמו המדחומים שהיו בקורונה)
כף או כלי לערבוב ממתכת
3 צנצנות זכוכית של כ150 מ"ל
3 פתילים מכותנה עם תחתית ממתכת
3 מדבקות מיועדות לנרות
חומרי גלם:
300 גרם שעוות סויה
15 גרם שמן אתרי לבנדר (או תערובת שמנים אתרים)
הכנה:
יש לחמם את שעוות הסויה בסיר כפול (באן מארי) עד שתגיע לטמפ של 65 מעלות ואז להניח בצד לקרור.
בנתיים יש לנקות ולייבש היטב את הצנצנות ולהדביק את הפתיל בתחתיות הצנצנת.
כשהטמפ' של השעווה יורדת מתחת ל45 מעלות צלזיוס ניתן להוסיף אליה את השמן האתרי, יש לשפוך אותו בעדינות תוך כדי ערבוב ולהמשיך לערבב למשך כמה דרות כדי שהשעווה והשמן יתמזגו לחלוטין.
כעת נותר רק למזוג לתוך הצנצנות ולהניח לייבוש למשך לפחות 48 שעות.
לאחר הייבוש יש לקצר את הפתיל לחצי ס"מ, ולהניח לייבוש מלא של עוד שבוע- שבועיים.
והנר שלך מוכן <3
* חילופים:
ניתן להחליף את שעוות הסויה בשעוות קוקוס ללא בעיה.
אם תרצי לבצע חילוף אחר, לדוגמא בשעוות דבורים או פארפין בדקי את טמפ' ההמסה המומלצת מהספק שלך. מלבד הטמפ הרשומות במתכון שמשתנות עם סוגי השעווה השונים שאר המתכון יעבוד עם כל סוג שעווה.
* ליצירת תערובת שמנים אתרים ניתן לשלב תפוז, עשב לימון, םלמה רוזה, פטשולי, אשכולית, נענע, רוזמרין, מעט ארז או מעט וניל, לא כל שמן אתרי מתאים לנרות, אבל שילוב של 2-3 שמנים מהרשימה שפה יתאימו החלט.
למעבר לקטגוריית נרות ריחניים באתר שלנו
https://saboneden.co.il/collections/scented-candle
למעבר למאמר על סוגי השעווה השונים והתאמת השעווה לייעוד הנר הריחני שלך